8.3 C
Varėna
2024 / 03 / 28

Unikali naujiena – duona su kefyru

Ar jau skaitete?

Duonos kepėjai nuolat siūlo naujovių ir šiandien žmonės nebenustemba, kad duonos skyrių lentynose ne tik tradiciniai gaminiai, bet ir nauji kepiniai, skirti šiuolaikiškiems ir naujo skonio ieškantiems vartotojams. Rugpjūčio naujiena – kvietinė duona su kefyru ir morkomis.

- Reklama -

„Duona – kasdienis produktas, tačiau neatsiliekame nuo besikeičiančio vartotojo skonio – keičiame duonos pateikimą, plečiame asortimentą – duoną kepame įvairių skonių, skirtingų sudėčių, formų ir dydžių. Platus pasirinkimas leidžia kiekvienam atrasti savo mėgstamą skonį – ar tai būtų šviesi, juoda, sėklų, ar pagardinta kitais priedais kaip naujoji duona su kefyru ir morkomis“, – apžvelgia „Vilniaus duona“ komercijos direktorius Artūras Kokoškinas. Jis atkreipia dėmesį, kad vartotojams ir patiems svarbu ieškoti naujų skonių ir derinti duoną su įvairiais patiekalais ar pagardais.

Netikėti ingredientai ir nauda organizmui

Naujas unikalus produktas – minkšta ir puri kvietinė duona, kurioje suderintos gerosios kefyro savybės su sodo karalienės morkos nauda. Naujosios duonos išvaizda išskirtinė ir atrodo lyg būtų rankų darbo.

Kepinio sudėtyje – net 12,4 proc. kefyro. Būtent dėl šio ingrediento duona išsiskiria savo minkštumu ir struktūra. 100 g šios duonos yra 4 g skaidulinių medžiagų, kurios itin naudingos organizmui: jos gali itin pagerinti virškinimą ir yra vadinamos netgi žarnyno šluota. „Be to, duonos sudėtyje – ne morkų milteliai, o džiovintos morkos, matomos kiekvienoje riekelėje. Didžiausias morkų turtas – vitamino A organiniai junginiai, kurie išlieka ir jas džiovinant. Taigi, vartotojui visada norisi pasiūlyti ne tik naują skonį, bet ir pridėtinę naudą“, – išskirtinę sudėtį aiškina gamintojo atstovas.

Paklaustas, kaip kilo naujosios kvietinės duonos su kefyru ir morkomis idėja, A. Kokoškinas pasakoja, kad skoniai gimsta intensyviai testuojant. Taip pat atliekami ir tyrimai, apklausos, atsižvelgiama į vartotojų nuomonę: „Tuomet komandoje su technologais ir komercijos skyriaus darbuotojais vystome produktus, ragaujame, žiūrime ne tik jų skonį, bet ir išvaizdą, minkštumą bei kitas sensorines savybes.“

- Reklama -
 

Rinkos lyderė nuolat pildo asortimentą

Taip pat skaitykite:  Ką daryti, kad duonos netektų išmesti?

Neseniai duonos mėgėjus maloniai nustebino „Žalgirio juoda duona“, suvienijanti vertingą lietuvišką produktą ir vieną populiariausių šalies krepšinio komandų. Šio kepinio idėją pametėjo patys sirgaliai. Pastebėjus, kad krepšinio aistruoliai labiausiai pasigenda mylimą komandą palaikančių maisto produktų, nuspręsta sukurti kokybišką, tikrą, sodraus skonio lietuvišką duoną, tinkančią tiek sočiam pusryčių sumuštiniui, tiek kepti ir traškinti per aistringas rungtynes.

Dar viena naujiena duonos skyrių lentynose, pradžiuginusi sveikuolius – duona, kurios sudėtyje net 45 proc. saulėgrąžų, arbūzų, moliūgų sėklų bei linų sėmenų. Joje taip pat daug skaidulų, visų organizmui reikalingų vitaminų bei mineralinių medžiagų, mažai cukrų.

Išskirtinė šviesių duonų kategorijoje – šviesi ruginė „Močiutės“ duona. Ji, kitaip nei didžioji dalis šviesių duonų parduotuvių lentynose – ne kvietinė, o ruginė: iškepta iš 90 proc. ruginių miltų. Tai yra tikra lietuviška šviesi ruginė duona – kvapni, minkšta ir gardi.

„Siekiame, kad kiekvienas vartotojas rastų savo produktą. Paisome dalies vartotojų poreikio maitintis sveikiau, bet taip pat nepamirštame ir jų noro nuoširdžiai pasimėgauti išties skaniai valgant. Kuriame produktus, ieškodami geriausių skonių derinių, kurie patiktų žmonėms“, – pabrėžia A. Kokoškinas.

spot_img
spot_img
spot_img