10 C
Varėna
2024 / 03 / 29

Ant grotelių keptas stintas su jogurtiniu padažu

Ar jau skaitete?

Stintos ant grotelių. Iliustracinė nuotrauka.

Keptas stintas toks geras, kad galima valgyti kaip sėklas – greitai ir nepastebimai. Rekomenduojame malonumą ištempti ir paruošti jam jogurtinį padažą, kuris puikiai dera su gaiviu, šiek tiek agurkiško skonio ir šiaurietiškos žuvies aromatu.

- Reklama -

Jubiliejinė, dvidešimtoji, „Palangos stinta“ stebins skoniais, pramogomis ir rekordais


 

Reikės (5 porcijos)

  • 20 stintelių
  • alyvuogių aliejaus kepimui

Jogurto padažui:

  • 4 jogurtai po 120 g
  • 4 česnako skiltelės
  • 40 g petražolių
  • 120 g kornišonų
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų

Gaminimas:

Išvalykite stintas nuo žvynų ir vidurių (nepamirškite išimti žiaunų, jei to nepadarysite, žuvis bus karti). Žuvį nuplaukite, nusausinkite, pabarstykite pipirais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

- Reklama -

Ant įkaitintų grotelių apkepkite žuvį iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Smulkiai supjaustykite kornišonus, petražoles ir česnaką, supilkite į juos jogurtą ir gerai išmaišykite.

Sudėkite gatavą stintą į lėkštę ir lengvai užpilkite jogurtiniu užpilu. Likusią padažo dalį pateikite atskirai.

Šeimininkės.info

 

Taip pat skaitykite:  Šventosios jūrų uosto atstatymas prasideda – pasirašyta rangos darbų sutartis
spot_img
spot_img
spot_img